Notícies

 

Més de 1.500 dones han participat en la II Jornada de l’Esport Femení

Més de 1.500 dones han participat a la II Jornada de l’Esport Femení

10/03/2014

Més de 1.500 dones han participat en la II Jornada de l’Esport Femení

Més de 1.500 dones, sobretot nenes i adolescents, han participat en la II Jornada de l’Esport Femení, celebrada aquest diumenge 9 de març al centre de Girona. Al llarg de tot el matí, han practicat nombroses activitats esportives, com ara partits de bàsquet, handbol, tennis taula, hoquei, futbol o rugbi. L'objectiu de la diada ha estat reivindicar la igualtat d'oportunitats en l'esport.

 

Més de 1.500 dones, sobretot nenes i adolescents, han participat en la II Jornada de l’Esport Femení "Dona un pas per l'esport", celebrada aquest diumenge 9 de març al centre de Girona. Al llarg de tot el matí, han practicat nombroses activitats esportives, com ara partits de bàsquet, handbol, tennis taula, hoquei, futbol o rugbi.També s’han fet demostracions i classes d’iniciació d’esgrima, judo, patinatge, gimnàstica rítmica, kick-boxing, marxa nòrdica...El riu Onyar ha estat l’escenari de les exhibicions de piragüisme.


El propòsit d’aquesta jornada és donar visibilitat a l’esport femení, treballar perquè es reconegui socialment i perquè s’avanci cap a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en aquest àmbit. També es busca engrescar les dones perquè practiquin esport i perquè provin noves disciplines esportives.


Prèviament a la diada, aquest passat 7 de març, s’ha celebrat un acte per analitzar la situació actual de l’esport femení a la demarcació de Girona en totes les etapes educatives i en les diverses modalitats.En el marc d’aquest esdeveniment, s’han ofert conferències i taules rodones a càrrec d’esportistes d’elit, educadores, psicòlogues i autoritats del món de l’esport. En elles, s’ha reflexionat sobre les causes que fan que les dones practiquin menys esport que els homes, ja des de la infància, i sobre quines estratègies s’haurien d’establir per evolucionar cap a la plena igualtat.


Per fomentar que nenes i adolescents participessin en totes aquestes activitats, al llarg del mes de febrer es van realitzar diverses accions, com xerrades als instituts de la demarcació. En aquestes sessions es va reflexionar sobre l’encara vigent desigualtat entre dones i homes i es va intentar trencar alguns estereotips.


Dipsalut ha col·laborat econòmicament per organitzar aquestes accions de promoció de l’activitat física.



Imatge: una de les activitats celebrades dins de la Jornada. Autor: Miquel Millan

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització