Notícies

 

Dipsalut ha cardioprotegit amb desfibril·ladors lliures més d’un centenar d’esdeveniments

Dipsalut cardioprotegeix la Costa Brava Xtrem Running

17/03/2014

Dipsalut ha cardioprotegit amb desfibril·ladors lliures més d’un centenar d’esdeveniments

L'Organisme de Salut Pública ja ha cedit desfibril·ladors lliures en més de cent ocasions. Ho ha fet, de manera gratuïta, a entitats i a ajuntaments d’una vintena de municipis de la demarcació de Girona que han sol·licitat aquest servei amb l’objectiu de cardioprotegir festes populars, esdeveniments esportius o socioculturals. La tercera Cursa de Les Gavarres, la Processó de Verges, la Marató de les Vies Verdes o la Fira de mostres de Girona en són alguns exemples.

 

Dipsalut ja ha cedit desfibril·ladors lliures en més de cent ocasions. Ho ha fet a entitats i a ajuntaments d’una vintena de municipis de la demarcació de Girona que han sol·licitat aquest servei amb l’objectiu de cardioprotegir festes populars, esdeveniments esportius o socioculturals. La tercera Cursa de Les Gavarres, la Processó de Verges, la Marató de les Vies Verdes o la Fira de mostres de Girona en són alguns exemples.
 

Els desfibril·ladors lliures van dins d’una motxilla. Això permet traslladar-los amb gran facilitat per tal d’atendre ràpidament possibles víctimes de mort sobtada cardíaca. Són aparells completament automàtics i molts senzills d’utilitzar. Monitoritzen la víctima i administren l'impuls elèctric al cor només si és necessari.


Dipsalut cedeix temporalment desfibril·ladors lliures de manera gratuïta a entitats i ajuntaments de les comarques gironines per tal de donar cobertura a esdeveniments considerats de risc per l’alt nombre de persones que s’hi concentren o pel tipus d’activitat que s’hi duu a terme. La sol·licitud d'aquests aparells està permanentment oberta i es pot realitzar presencialment, a la seu de Dipsalut (Parc Científic i Tecnològic de Girona), o telemàticament (www.dipsalut.cat).

 

Per més informació, podeu consultar el reglament de cessió dels desfibril·ladors lliures.

 


Imatge: cursa Costa Brava Xtrem Running; un dels esdeveniments cardioprotegits amb desfibril·ladors lliures. Autor: Costa Brava Xtrem Running.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització