Notícies

 

Jornada de cloenda del postgrau d\'intervenció psicològica en emergències

Un dels cursos de formació associats al programa de suport psicològic en situacions d'emergència

29/05/2014

Jornada de cloenda del postgrau d'intervenció psicològica en emergències

Aquest dissabte 7 de juny es clou el postgrau d'intervenció psicològica en crisis i emergències.L'acte comptarà amb el director general de la Fundació UdG, Joaquim Velayos, la presidenta de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Araceli Pérez, el director del postgrau, Jordi Ruiz, i el vicepresident primer de Dipsalut, Josep M. Corominas. L'Organisme de Salut Pública ha col·laborat en l'organització d'aquest primer postgrau d'intervenció psicològica en crisis i emergències.

 

Aquest proper dissabte 7 de juny es clou el postgrau d'intervenció psicològica en crisis i emergències.

 

L'acte començarà amb una conferència sobre el paper dels mitjans de comunicació en les situacions de crisi a càrrec de Jordi Llobet, especialista en Comunicació i docent a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Posteriorment, intervindran el director general de la Fundació UdG, Joaquim Velayos, la presidenta de la Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicòlegs, Araceli Pérez, el director del postgrau, Jordi Ruiz, i el vicepresident primer de Dipsalut, Josep M. Corominas.

 

La jornada se celebrarà, a partir de les 10 h, a la sala d'actes de la Fundació UdG, a la plaça Jordi de Sant Jordi, a Girona.

 

Dipsalut ha col·laborat en l'organització d'aquest primer postgrau d'intervenció psicològica en crisis i emergències. L'objectiu d'aquesta formació és transmetre a professionals de la psicològia i a integrants dels cossos d'emergències (policies, bombers, protecció civil...) les tècniques d'intervenció psicològica en les situacions de crisi i que, per tant, adquireixin la capacitació necessària per oferir els primers auxilis psicològics a les víctimes.També s'hi faciliten estratègies per intervenir en situacions específiques (centres escolars, violència masclista, autòlisi, mort perinatal, atenció a la multiculturalitat), per tenir una major tolerància a l'estrès i autoprotegir-se psicològicament i per poder gestionar correctament la informació en situacions d'emergència.


L'Organisme de Salut Pública ofereix un programa d'atenció psicològica en situacions d'emergència als municipis de la demarcació de Girona i cursos gratuïts de primers auxilis piscològics per a caps i integrants dels equips de primera resposta.

 

 

Imatge: un dels cursos de primers auxilis psicològics oferts per Dipsalut. Autor: Joanna Magureanu.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització