Notícies

 

15/06/2009

Dipsalut promou els hàbits saludables i la prevenció de conductes de risc dels joves

 

Dipsalut, organisme autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, i l'Ajuntament de Girona han signat aquest matí un conveni per promoure la salut pública dels joves i dels adolescents de les comarques gironines. En concret, el conveni té com a objectius principals contribuir a la promoció d'hàbits saludables (promoció de l'activitat física, alimentació saludable, habilitats socials,...), la prevenció de conductes de risc (consum de drogues, conductes sexuals de risc, trastorns alimentaris, conductes de violència, conductes de risc d'addicció,...) i l'atenció a la salut mental i emocional dels joves.

 

L'acord té una vigència de dos anys i un pressupost de 80.000 euros i estableix que Dipsalut atorgarà a l'Ajuntament de Girona 40.000 euros anuals, quantitat que serà utilitzada per potenciar dos dels serveis als joves que ofereix actualment l'ajuntament. Es tracta, d'una banda, del servei d'atenció en orientació sexoafectiva i ginecològica, que tindrà la figura professional d'una llevadora que s'emplaçarà al Centre Jove de Salut Integral, i, de l'altra, del servei d'atenció a consultes en l'espai familiar, que disposarà d'un psicòleg o psicòloga que formarà part de l'Equip del Centre Jove de Salut Integral i que realitzarà les seves funcions des del Centre Cívic del Pont Major.

 

El conveni estableix també que, l'Ajuntament de Girona, oferirà suport i assessorament als tècnics municipals de les comarques gironines en el disseny de polítiques i continguts de promoció de la salut adreçades a la gent jove i a les seves famílies. A l'acte de signatura del conveni, Josep Marigó, ha assenyalat que "la col·laboració que s'estableix entre ambdues institucions aportarà suport i assessorament als tècnics municipals gironins i promourà la seva participació en les activitats formatives i els actes de promoció de la salut i de prevenció de conductes de risc entre els joves". Marigó també ha destacat que "amb aquest acord Dipsalut, a més de treballar per la salut dels joves des de les escoles, també ho farà des dels municipis".

 

Per la seva banda l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha fet referència al bons resultats obtinguts amb el Centre de Salut Integral de la ciutat des de la seva creació l'any 2005.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització