Notícies

 

27/04/2009

Dipsalut signa un conveni amb el Col·legi d'Odontòlegs de Girona

El president de l'organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona, DIPSALUT, Josep Marigó, i el president del Col·legi d'Odontòlegs de Girona, Emili Banchilleria, han signat avui un conveni de col·laboració que servirà per treballar conjuntament en l'impuls de campanyes relacionades amb la promoció i la prevenció de la salut. Amb la signatura d'avui, ja són set els Col·legis Oficials gironins de l'àmbit de la salut que han acordat el conveni de col·laboració amb DIPSALUT. Es tracta dels col·legis de diplomats d'Infermeria, de Metges, de Fisioterapeutes, de Veterinaris, de Psicòlegs, de Farmacèutics i d'Odontòlegs.

Aquest conveni, que tindrà vigència indefinida, s'integra dins el marc de les competències pròpies de DIPSALUT; és a dir, realitzar funcions d'assistència i de cooperació als municipis de la demarcació de Girona en relació a la protecció, l'educació i la promoció de la salut.

El president de DIPSALUT, Josep Marigó, ha explicat que el conveni "obre les portes a dur a terme projectes i accions de promoció de la salut bucodental de la població gironina, com és el cas de l'exposició "Cuida't les dents" que avui es troba a Sant Feliu de Guíxols". Marigó també ha avançat que s'està "treballant en una proposta del Col·legi d'Odontòlegs per tirar endavant una acció d'atenció bucodental solidària destinada a persones amb dificultats econòmiques que necessitin reparacions bucals imprescindibles per mastegar els aliments correctament". Per la seva banda, el president del Col·legi d'Odontòlegs de Girona, Emili Banchilleria, ha remarcat que l'acord servirà per "promoure la salut bucodental a la societat".

 

El conveni

En virtut d'aquest conveni, DIPSALUT crearà un consell assessor en el qual hi haurà representat el Col·legi d'Odontòlegs de Girona, per tal d'incorporar la visió dels odontòlegs gironins en les propostes o els plans de DIPSALUT. També preveu que aquest organisme encarregui a aquesta agrupació professional de sanitaris gironins, l'elaboració d'informes, dictàmens i tasques d'assessorament.El Col·legi d'Odontòlegs de Girona, per la seva banda, crearà una borsa integrada pels col·legiats que s'hagin mostrat disposats a col·laborar amb DIPSALUT en aquestes tasques d'assessorament i en l'elaboració d'informes, i oferirà la possibilitat d'utilitzar les plataformes d'informació i de difusió de DIPSALUT -publicacions, sitio web de descuentos, butlletins, revistes i enllaços a les pàgines web-, per tal de difondre, entre els professionals del Col·legi, els treballs i les accions que li són pròpies.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització