Notícies

 

Els beneficis de viure sense tabac

Cartell Setmana Sense Fum

28/05/2018

Els beneficis de viure sense tabac

Fins el 31 de maig se celebra la XIX Setmana Sense Fum, que enguany duu el lema “Viu a sac sense tabac". L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar-ne el consum i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

Per conscienciar la ciutadania dels beneficis de viure sense tabac, s’ha programat nombroses activitats arreu de la demarcació, com ara xerrades a les escoles, proves de capacitat pulmonar, jocs i exposicions. Moltes d’aquests actes compten amb el suport de Dipsalut.


Un dels municipis que ha organitzat activitats amb la col·laboració de l’Organisme és Salt. Aquest dimecres 30 de maig, es durà a terme una taula de sensibilització a la plaça de l’Ajuntament. El mateix dia, s’emetrà, a Ràdio Salt, un programa especial sobre el tabac i els seus efectes nocius. L’endemà, es durà a terme una caminada popular i una sessió de dinamització especial al Parc Urbà de Salut de la Coma Cros. A més, al llarg de tota la setmana, es podrà visitar l’exposició de fotografia “Salut i Vida”, al CAP Alfons Morè. Podeu obtenir tots els detalls d'aquestes activitats, clicant aquí.


La Setmana Sense Fum és una iniciativa de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i CAMFiC a Catalunya, que durant els últims anys ha organitzat el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT). Amb l’objectiu d’involucrar diversos àmbits en una iniciativa comuna i unificar un mateix missatge, en els últims anys, estem implicats en l’organització tots els que ja estàvem d’una manera o una altra relacionats amb aquesta campanya: Dipsalut, la Xarxa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, la Xarxa Catalana d’Universitats Saludables; els Col•legis de Catalunya de metges, d’infermeria, de farmacèutics, de pedagogs i de psicologia; les Societats científiques de Catalunya, de medicina familiar i comunitària, d'infermeria familiar i comunitària i de Salut Laboral; la Societat catalana d’atenció i tractament del consum del tabac; la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i les Diputacions; l’Agència de Salut Pública de Catalunya i els serveis territorials; l’Agència de Salut Pública de Barcelona; l’Associació Espanyola Contra el Càncer i la Federació d’Entitats contra el Càncer de Catalunya.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització