Notícies

 

Una tardor amb molt mosquit tigre

Estand informatiu. Sarrià de Ter. 18 de setembre. Font: Servei de Control de Mosquits

30/09/2019

Una tardor amb molt mosquit tigre

Les pluges i la calor d’aquest setembre han portat un augment de la població de mosquit tigre i dels riscos que se’n deriven. Cal recordar que aquest insecte és vector de malalties. Per això és tan important controlar-ne la població.

El mosquit tigre diposita els ous en testos, galledes o altres espais que poden acumular aigua. Quan n'hi queda una mica d'estancada, encara que siguin pocs centímetres, els ous eclosionen i les larves es desenvolupen. Les pluges d’aquest setembre han afavorit aquesta situació i en molts punts, ens trobem amb més mosquits tigre ara que durant l’estiu.


Des del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter (amb qui desenvolupem el Programa de Suport a la Gestió dels Riscos Derivats de la Presència de Mosquit Tigre) demanen que no es baixi la guàrdia i recorden que l’insecte està actiu fins que no es baixa dels deu graus de temperatura.


Per limitar-ne la proliferació als espais públics, els ajuntaments (en col·laboració amb Dipsalut i el Servei) duen a terme accions com, per exemple, l’aplicació periòdica d’un producte natural per matar les larves als embornals que acumulen aigua.


La lluita, però, també s’ha d’estendre als espais privats, ja que vuit de cada deu punts de cria del mosquit tigre ho són. Per això, Dipsalut i el Servei continuem les activitats divulgatives, dirigides a la ciutadania. Seguim muntant els estands informatius, des d’on resolem els dubtes que es puguin tenir sobre l’insecte i transmetem els consells per evitar-ne la proliferació.


Els consells per evitar que el mosquit tigre criï a casa nostra es resumeixen en evitar les acumulacions d’aigua, per petites que siguin, i en no abaixar la guàrdia perquè el mosquit tigre està molt actiu i es preveu que ho continuï estant fins al mes de novembre.

 

Des dels estands també s’incideix en el perquè cal mantenir a ratlla aquest insecte. S’hi recorda que pot transmetre malalties tropicals, com el dengue o el zika, de les quals ja se n’ha produït casos autòctons.



 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització