Notícies

 

17/01/2011

L’ Ajuntament de Pedret i Marzà ha inaugurat el Parc Urbà de Salut del municipi

Aquest diumenge 16 de gener, l’Ajuntament de Pedret i Marzà ha inaugurat el Parc Urbà de Salut cedit per Dipsalut al municipi. L’equipament està situat al costat del Centre Cívic, a la zona annexa a la pista poliesportiva. L’Organisme de Salut Pública cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut a 105 municipis de la província. Les feines de muntatge dels Parcs van començar el passat 8 de novembre i es preveu que acabin a mitjan 2011.

 

Aquest 16 de gener, l’alcaldessa de Pedret i Marzà, Mònica Nadal Pairó, ha inaugurat el Parc Urbà de Salut que s’ha implantat al municipi. L’equipament està situat al costat del Centre Cívic, a la zona annexa a la pista poliesportiva.

L’acte ha comptat amb una sessió dirigida d’exercici en grup com les que s’organitzen periòdicament a cada Parc Urbà de Salut per tal d’ensenyar a fer correctament els exercicis i fidelitzar els usuaris. En la sessió, una dinamitzadora dels Parcs Urbans de Salut ha mostrat com utilitzar idòniament cadascun dels aparells, l’ordre recomanat i les recomanacions generals que cal seguir.

Degut a la gran demanda, Dipsalut cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut que s’estan implantant en 105 municipis de la demarcació. Cada municipi podia sol·licitar entre un i quatre Parcs en funció del nombre d’habitants i dels nuclis separats de població.

Amb la cessió als municipis d’aquests equipaments, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris. Per això, els Parcs s’implanten a l’aire lliure i sense restriccions horàries.

Amb aquest mateix objectiu també s’estan implantant Xarxes d’Itineraris Saludables. En total, Dipsalut en cedeix 105 al mateix nombre de municipis de la demarcació. Pedret i Marzà en tindrà una, d’ aproximadament deu quilòmetres, que unirà el municipi amb altres nuclis urbans com el de Vilajuïga. A hores d’ara s’està treballant en la implantació d’aquesta xarxa.

Per fomentar l’ús dels Parcs i les Xarxes i ensenyar a fer-los servir correctament, periòdicament es fan sessions de dinamització a cada equipament. Estan conduïdes per professionals especialment formats en aquesta tasca. També s’està treballant amb el Departament de Salut per donar a conèixer aquests equipaments al personal sanitari per tal que puguin recomanar el seu ús.


Imatge: acte d'inauguració del Parc Urbà de Salut de Pedret i Marzà  (sessió d'exercici en grup).

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització