Notícies

 

Mesures de protecció per als establiments minoristes

Cartells amb les mesures d'autoprotecció per a clients d'establiments minoristes

24/03/2020

Mesures de protecció per als establiments minoristes

Hem distribuït material divulgatiu amb les mesures bàsiques per a protegir-se del COVID-19 que han de prendre els clients de les botigues d'alimentació, productes d'higiene i altres establiments que continuen oberts.

S'ha enviat als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per tal que ho facin arribar a tots els comerços i es posi a l'entrada dels mateixos i en altres espais on sigui ben visible.

 

Es tracta de cartells informatius que transmeten, de manera molt visual, les pautes a seguir per autoprotegir-se i també per evitar contagiar altres persones.

Les mesures que recull són les següents:

 

- S'insisteix en la mesura més important, la de respectar el confinament i sortir només quan sigui realment imprescindible.

 

Seguidament, es dona pautes per anar a fer la compra o altres encàrrecs quan sigui del tot imprescindible:

 

- Mantenir en tot moment la distància entre persones (de com a mínim, 1'5 metres)

 

- Tapar-se la boca amb el braç o mocadors d'un sol ús als tossir o esternudar (és important també evitar parlar tant com es pugui, inclòs per telèfon mòbil, amb l'objectiu final d'impedir llençar microgotes de saliva sobre les persones, objectes i superfícies)

 

- Agafar la maneta de portes, cistells, carros, productes...amb guants o bé utilitzant roba de la màniga (després caldrà llençar els guants i/o rentar la roba que s'ha utilitzat per aquest propòsit)

 

- Evitar tocar-se la cara fins que no ens haguem netejat exhaustivament les mans (cal recordar que la neteja freqüent de les mans amb sabó és clau)

 

El material es troba disponible en aquest enllaç, des d'on es pot compartir i imprimir lliurement.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització