Notícies

 

Combatre el mosquit tigre als espais privats

Un dels estands informatius per a la prevenció del mosquit tigre. Juliol 2021

16/08/2021

Combatre el mosquit tigre als espais privats

Continuen les accions per conscienciar sobre la importància d’evitar que criï a balcons, terrasses, jardins i altres espais privats.

Per arribar a les persones més grans i a la població estacional, aquest estiu tornem a instal·lar estands informatius als mercats municipals. Tècnics del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter hi expliquen els motius pels que cal limitar-ne la població, el cicle de vida de l'insecte, i les pautes a seguir per aconseguir-ho.

 

Aquests estands complementen la tasca divulgativa i de conscienciació que es fa des de Dipsalut, el Servei, i els municipis per altres canals (projecte educatiu, campanyes a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials, voluntaris amb l'aplicació Mosquito Alert...).

 

Els consells per mantenir a ratlla el mosquit tigre es resumeixen en evitar acumulacions d’aigua, per petites que siguin. Per exemple: posant cap per avall o buidant regularment els plats de sota els testos, cubells, cendrers, carretons, i altres recipients; tapant hermèticament dipòsits; eliminants neumàtics vells o altres objectes que acumulin aigua; netejant les canaleres de les cases...Tots els consells es poden consultar en els quadríptics amb la informació per a la prevenció del mosquit tigre o en aquest vídeo.


Evitar la proliferació de l’insecte a les cases és bàsic ja que es calcula que vuit de cada deu espais on es pot reproduir aquest mosquit són privats i, per tant, a l'Administració li és molt difícil actuar-hi.


Per controlar-ne la població als espais públics, Dipsalut, el Servei i els ajuntaments realitzen actuacions com les cartografies d'embornals de risc, i l’aplicació regular de biocides.

 

És important recordar que aquest mosquit pot arribar a ser un vector de transmissió de malalties tropicals emergents com el dengue, el zika, o el Chikungunya.

 

Voleu més informació sobre el control del mosquit tigre? Consulteu el lloc web: www.mosquitigregirona.cat


Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització