Notes de premsa

15/07/2011

Demostració de l’ús dels desfibril·ladors a Cornellà del Terri

 

Aquest dijous 14 de juliol, a les 20 h s’ha celebrat una demostració per mostrar als veïns i veïnes de Cornellà del Terri com funcionen els desfibril·ladors implantats per Dipsalut. L’acte s’ha fet al Local Polivalent Can Font. Es tracta de la tercera demostració pública. Les dos primeres es van realitzar a Garrigàs (8 de juliol) i a Sant Pau de Segúries (12 de juliol).

La sessió ha començat amb una explicació del Programa Girona, territori cardioprotegit que consisteix en la implantació de fins a 650 desfibril·ladors d’ús públic pràcticament a tots els municipis de la demarcació de Girona. Cornellà del Terri compta amb dos aparells fixos situats a la façana del poliesportiu i a la del Local Polivalent Can Font, al nucli de Borgonyà.

Després, els tècnics del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària de la Universitat de Girona – a qui Dipsalut ha encarregat realitzar aquestes demostracions- han exposat les característiques dels desfibril·ladors implantats per l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, entre les quals destaca el fet que són automàtics i que, en el cas dels fixos, estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Posteriorment, amb l’ajuda d’un maniquí, s’han dut a terme simulacions de casos d’aturada cardíaca en les què s’ha fet participar al públic assistent. D’aquesta manera les persones que ho han volgut han pogut familiaritzar-se amb el desfibril·lador i aprendre a fer-lo servir idòniament.

Aquestes demostracions públiques s’inclouen dins el pla de comunicació i formació del programa Girona, territori cardioprotegit. L’objectiu és combatre les possibles limitacions psicològiques a l’hora d’usar els desfibril·ladors. S’ofereixen als municipis a mesura que es van implantant els aparells i són complementàries als cursos de formació dirigits als que seran els principals usuaris dels desfibril•ladors (policies locals, conserges de poliesportius i altres equipaments municipals, vigilants...).

Les properes demostracions públiques es faran a: Palau-Sator (15 juliol, 19 h, consultori municipal, c/ Extramurs), Sant Miquel de Fluvià (19 juliol, 19 h, Centre Cívic, c/ Estació, 12), Besalú (20 juliol, 18.30 h, a les instal·lacions de la Piscina Municipal), Sant Julià del Llor i Bonmatí (22 de juliol, 19 h, Centre Cívic de Bonmatí), Guils de Cerdanya (26 juliol, 18 h, local social de Guils, camí del bosc), Bolvir (26 de juliol, 18 h, poliesportiu, c/ Camp de l’Areny, 20), Jafre (27 de juliol, 20 h, sala d'actes de l'Ajuntament), Vilallonga de Ter (28 de juliol, 19 h, Local Social de la Cooperativa, plaça L'Orri, 13) i Espinelves (29 de juliol, 19 h al poliesportiu- centre cívic i cultural).


Imatges: demostració duta a terme a Cornellà del Terri (autor imatges: Vanessa Sánchez).



Per més informació:
Noemí Guillem, Difusió de Dipsalut.
nguillem@dipsalut.cat
972414720, 699012787

Fotografies

Demostració de l’ús dels desfibril·ladors a Cornellà del Terri

Descarrega original

demostració duta a terme a Cornellà del Terri el 14 de juliol de 2011

Demostració de l’ús dels desfibril·ladors a Cornellà del Terri

Descarrega original

demostració duta a terme a Cornellà del Terri el 14 de juliol de 2011

Demostració de l’ús dels desfibril·ladors a Cornellà del Terri

Descarrega original

demostració duta a terme a Cornellà del Terri el 14 de juliol de 2011

Descarregar totes les fotografies en format original

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització