Dipsalut TV
23/03/2017
El programa d'educació per la salut "Sigues Tu": entrenant les habilitats per a la vida
Veure tots els videosProgrames per línies d'actuació
Condicions de vida i reducció de desigualtats

Pm12. Servei local de Teleassistència
1. En què consisteix
2. Com funciona
3. Qui el pot demanar
4. On i com es sol·licita
5. Informació per als ajuntaments
6. Contacte
-Per saber-ne més
Servei especial de Teleassistència pel COVID-19
Línia 900
El Servei local de Teleassistència ha activat una línea d'atenció 900, de manera excepcional, mentre duri la situació d'emergència.
Es tracta d'un servei totalment gratuït, tant per als usuaris com per als ajuntaments, i funcionarà mentre la situació d'excepcionalitat ho requereixi.
Es dirigeix, principalment, a persones d’edat avançada i amb malalties cròniques. Cal recordar que s'està prioritzant l'atenció a aquestes persones, donat que tenen un major risc de presentar complicacions greus en cas d’infecció pel COVID-19.
Per poder donar-se d'alta, cal dirigir-se als serveis socials municipals, que faran arribar a Dipsalut les dades de les persones que volen disposar d´aquest servei.
Per tant, seran els serveis socials municipals els que derivaran a les persones i, en cap cas, serà un telèfon obert al conjunt de la població.
1. En què consisteix?
És un servei públic que fomenta l’autonomia de les persones grans que viuen soles o passen moltes hores soles.
També s’adreça a altres col·lectius amb necessitats específiques: des d’infants amb discapacitat fins a persones amb mobilitat limitada o altres dificultats, independentment de la seva edat.
Proporciona seguretat, acompanyament i suport en les activitats del dia a dia. Oferint assessorament i informació, atenció en situacions d’emergència i agendes especials per a persones amb diagnòstic covid-19 adaptades a les característiques i necessitats de cada persona.
Està actiu permanentment, les 24 hores i els 365 dies de l’any.
Se’n pot disposar sigui quin sigui el nivell d’ingressos. Pels usuaris amb més capacitat econòmica, s’estableix un copagament que, en cap cas supera els catorze euros al mes.
2. Com funciona?
El Servei especial de teleassistència atén telefònicament a les persones usuàries i els facilita una línia de contacte amb el Centre d'Atenció des d'on es movilitzen els serveis públics o familiars en cas de necessitat. Segons el perfil i les necessitats de cada persona, es determina un nivell de seguiment amb diversa intensitat en les trucades de seguiment i l'activació d'agendes.
3. Qui el pot demanar?
Qualsevol persona que consideri que el necessita.
Cal disposar d’una línia telefònica. També es pot demanar per a familiars.
4. On i com es sol·licita
Per demanar-lo, cal dirigir-se als serveis socials.
Mentre duri l'emergència sanitària generada pel covid-19 aquest servei d'atenció telefònica s'ofereix gratuïtament.
5. Informació per als ajuntaments
El servei ja s’està desenvolupant arreu de la demarcació a través de les àrees bàsiques de serveis socials, mitjançant els convenis de col·laboració establerts. Aquest servei especial de teleassistència és una prestació de servei activada en el context actual i amb caràcter temporal.
6. Contacte
teleassistencia@dipsalut.cat
Telèfon 972414720 – Acció Social - Àrea de Govern - Dipsalut.
- Per saber-ne més
El Servei local de Teleassistència és un servei públic, que Dipsalut presta en col·laboració amb els ajuntaments i consells comarcals gironins.
Recentment s’hi ha introduït millores com la personalització del servei, segons el grau de dependència dels usuaris, l’increment dels equips que intervenen en emergències i que realitzen les visites de seguiment als domicili o la instal·lació de detectors de seguretat a les llars de totes les persones usuàries considerades de risc. També s’està promovent la teleassistència mòbil (fora de casa, a través d’un aparell similar a un telèfon mòbil).
A més, s’hi ha introduït nous protocols, com el dirigit a detectar precoçment possibles casos de maltractament.
Una altra de les novetats és el programa de prevenció de caigudes, que inclou assessorament als usuaris sobre possibles obstacles i com fer-hi front, així com el seguiment de les persones que n’han patit de manera reiterada.
Properament, està previst oferir el Servei a cuidadors per tal de proporcionar suport sociosanitari a les persones que tenen cura d’altres en situació de dependència.
Formulari de sol·licitud del Pm12
Les persones que vulguin demanar-lo, s’han d’adreçar al seu ajuntament o als serveis socials (municipals o comarcals).
Informació per a ajuntaments: El servei ja s’està desenvolupant arreu de la demarcació a través de les àrees bàsiques de serveis socials, mitjançant els convenis de col·laboració establerts.
Contacte per a més informació: 972 414720 o acciosocial@dipsalut.cat (Dipsalut, unitat d'Acció Social)

- Introducció
- Pm04. Programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència al municipi i recursos COVID19
- Pm05. Programa "Girona, territori cardioprotegit"
- Pm10. Programa «Benestar i Comunitat»
- Pm12. Servei local de Teleassistència
- Pm16. Assessorament i suport tècnic en l’àmbit de les polítiques municipals d’igualtat de gènere i diversitat sexual
- Pm16. Accions i materials divulgatius per a la igualtat de gènere i la diversitat sexual