Notícies

 

Participació rècord dels centres educatius al programa “Sigues Tu” de Dipsalut

Gràfic participació 2019-2024 al programa "Sigues tu" de Dipsalut

20/09/2023

Participació rècord dels centres educatius al programa “Sigues Tu” de Dipsalut

Aquest curs 2023-2024 s’han apuntat 295 centres educatius de diferents tipologies (primària, secundària, PFI, educació especial i centres de persones adultes), la xifra més alta fins ara, i que suposa la participació d’uns 64.000 alumnes.

L’elevada participació a aquest programa d’educació per a la salut ha fet que, enguany, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, s’hagi vist obligat a aplicar uns criteris de priorització basats en factors socioeconòmics, tal com ja es preveu en el Catàleg de Serveis 2023 de Dipsalut.
També s’ha tingut en compte si els centres educatius participaven per primera vegada en el programa o no, ja que el «Sigues tu» requereix una implicació activa per part dels centres participants, per tant, és recomanable començar la seva implementació en alguns dels cursos, i segons els seus resultats i acceptació, acabar de decidir si el programa s’adapta a les seves necessitats i context.


Com es pot veure al gràfic, l’evolució de la participació al programa «Sigues tu» ha estat molt positiva. Els darrers 5 anys s’han incrementat notablement tant el nombre de centres educatius com l’alumnat que hi participa. En aquest temps Dipsalut ha doblat el pressupost inicial i ha incrementat les actuacions, els destinataris i l’impacte.


Dipsalut desenvolupa el programa als centres educatius que ho sol·liciten a través del seu ajuntament, en horari lectiu i amb el suport del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. També ofereix formació, recursos i sessions per a la comunitat educativa i per a les famílies.


Un programa amb molt bona nota per part dels docents


Dels 4.000 docents que participen al programa “Sigues Tu”,1.081 han respost l’enquesta de valoració del curs 2022-2023. El 90% diuen que el programa ha assolit les seves expectatives. El 81% tornaria a fer el programa, el 16% diu que potser i només el 3% diu que no el tornaria a fer.
Respecte la satisfacció (sobre 10): es valora amb un 9.3 el suport per part de l’equip del Sigues Tu, amb un 9 les dinamitzacions a l’aula i amb un 8,5 la formació per als docents.
Pel que fa al taller de teatre tots els 5 recursos (3 de primària i 2 de secundària) la satisfacció se situa per sobre de 9 sobre 10.

El programa «Sigues tu» té com a objectiu promoure estils de vida saludables i respectuosos amb l’entorn a través de l’estratègia d’entrenar en les habilitats per a la vida, promoure una visió comunitària i ajustar-se als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Busca fer-ho de forma coordinada amb altres agents del territori i donant eines a tota la comunitat educativa per avançar en la mateixa direcció.

 

Per a més informació podeu visitar la web del programa "sigues tu" 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització