Notícies

 

Girona acull el curs de formació en l’ús dels desfibril·ladors automàtics

Girona acull el curs de formació en l’ús dels desfibril·ladors automàtics

14/06/2011

Girona acull el curs de formació en l’ús dels desfibril·ladors automàtics

Aquest dimarts 14 de juny s’ha celebrat el primer dels cursos de formació en l’ús de desfibril·ladors programats a la ciutat de Girona. La formació s’ha dut a terme de nou del matí a tres de la tarda a les instal·lacions del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària, al Parc Científic i Tecnològic. Hi ha participat una vintena d’alumnes. Es tracta de treballadors municipals dels primers municipis que tindran desfibril·ladors fixos i de membres dels equips de primera resposta –com a ara policies locals o vigilants municipals- que duran desfibril·ladors mòbils dins els seus vehicles. A Girona, ja s’hi ha programat tres cursos més. Es faran aquest mateix dimarts a la tarda. Aquest dimecres 15 de juny també a la tarda (de 15 h a 21 h) i el dijous 16 de juny al matí. Tots se celebren al Parc Científic i Tecnològic.

 

Aquest dimarts 14 de juny s’ha celebrat el primer dels cursos de formació en l’ús de desfibril·ladors programats a la ciutat de Girona. La formació s’ha dut a terme de nou del matí a tres de la tarda a les instal·lacions del Grup de Recerca Salut i Atenció Sanitària, al Parc Científic i Tecnològic. Hi ha participat una vintena d’alumnes. Es tracta de treballadors municipals dels primers municipis que tindran desfibril·ladors fixos i de membres dels equips de primera resposta –com a ara policies locals o vigilants municipals- que duran desfibril·ladors mòbils dins els seus vehicles.


A Girona, ja s’hi ha programat tres cursos més. Es faran aquest mateix dimarts a la tarda. Aquest dimecres 15 de juny també a la tarda (de 15 h a 21 h) i el dijous 16 de juny al matí. Tots se celebren al Parc Científic i Tecnològic.


Dipsalut ofereix gratuïtament aquesta formació als usuaris potencials dels desfibril·ladors implantats per l’Organisme. S’hi ensenya com cal actuar en cas d’una possible aturada cardíaca, les peculiaritats dels desfibril•ladors automàtics i nocions de suport vital bàsic. Els alumnes que superen el curs – d’un total de 6 hores- obtenen la Certificació del Consell Català de Ressuscitació i el carnet de oficial d’usuari format en l’ús del desfibril·lador automàtic expedit per l’Institut d’Estudis de la Salut.


De moment, s’han programat cursos a Figueres, Palamós, Banyoles, Girona, Puigcerdà, Olot, Blanes, Santa Coloma de Farners i Ripoll.


Imatge: curs de formació celebrat aquest dimarts 14 de juny al Parc Científic i Tecnològic de Girona.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització