Notícies

 

02/01/2012

Continua el desenvolupament del programa Girona, territori cardioprotegit amb la instal·lació de 17 desfibril·ladors més

Entre els dies 27 i 29 de desembre s’han instal·lat desfibril·ladors fixos a 17 municipis de la demarcació. El dimarts 27 es van col·locar els aparells d’Osor (carrer Major), Sant Aniol de Finestres (local social), Vall-Llobrega (Ajuntament), Regencós (Ajuntament) i Parlavà (local polivalent). Al dia següent es van instal·lar els de Tortellà (plaça del Mercat), Sales de Lierca (Ajuntament), Cabanelles (centre social), Lladó (plaça Priorat), Cistella (Ajuntament), Espolla (plaça Sant Jaume), Capmany (llotja municipal), Garriguella (sala polivalent) i Pedret i Marzà (centre cívic). Un dia més tard es van posar els desfibril·ladors de Vilamacolum (centre social), Vilaur (centre cívic) i Bàscara (poliesportiu). Tots aquests municipis disposen d’un únic aparell fix.

 

Entre els dies 27 i 29 de desembre s’han instal·at desfibril·ladors fixos a 17 municipis de la demarcació. El dimarts 27 es van col·locar els aparells d’Osor (carrer Major), Sant Aniol de Finestres (local social), Vall-Llobrega (Ajuntament), Regencós (Ajuntament) i Parlavà (local polivalent). Al dia següent es van instal·lar els de Tortellà (plaça del Mercat), Sales de Lierca (Ajuntament), Cabanelles (centre social), Lladó (plaça Priorat), Cistella (Ajuntament), Espolla (plaça Sant Jaume), Capmany (llotja municipal), Garriguella (sala polivalent) i Pedret i Marzà (centre cívic). Un dia més tard es van posar els desfibril·ladors de Vilamacolum (centre social), Vilaur (centre cívic) i Bàscara (poliesportiu). Tots aquests municipis disposen d’un únic aparell fix.


Aquestes tasques es fan en el marc del programa Girona, territori cardioprotegit, que suposa la implantació de fins a 650 desfibril·ladors automàtics arreu de la demarcació de Girona per tal de reduir el temps de resposta en cas d’aturada cardíaca extrahospitalària. 500 d’aquests aparells són fixos i estan connectats amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per tal que pugui enviar una ambulància al lloc dels fets. 130 són mòbils (van dins els vehicles dels serveis de primera resposta com policies locals o equips de protecció civil. Es van lliurar el passat estiu a 53 ajuntaments gironins). Finalment, n’hi ha 20 de lliures (Dipsalut els cedeix de manera puntual per cardioprotegir activitats com curses populars, festes majors...).

Fins el moment, els desfibril·ladors implantats per Dipsalut ja han permès recuperar dues víctimes de parada cardiorespiratòria. El primer cas va succeir el mes d'agost a Sant Antoni de Calonge. L'últim, ha estat a Sant Miquel de Fluvià aquest passat 6 de novembre. Veïns del municipi van poder recuperar un home que havia sofert una aturada cardiorespiratòria. Ho han fet practicant-li maniobres de reanimació i aplicant-li el desfibril·lador d’ús públic que hi ha situat a 300 metres del bar on van passar els fets.


Imatge: tècnics instal·lant el desfibril·lador de Llers el passat mes de novembre.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització