Notícies

 

Jornada tècnica per informar els ajuntaments de la demarcació sobre els canvis en el programa Pt11

Imatge d'arxiu d'un exemplar de mosquit tigre

16/05/2012

Jornada tècnica per informar els ajuntaments de la demarcació sobre els canvis en el programa Pt11

Aquest divendres 25 de maig a les 9:30 h, Dipsalut organitza una jornada tècnica per informar els ajuntaments de la demarcació sobre els canvis en el programa Pt11, de control i gestió de riscos derivats de la presència del mosquit tigre. Dipsalut endega una segona etapa en el seu programa en la què es reforça la tasca d'informació i sensibilització a la ciutadania i la participació dels ajuntaments. Els consistoris tindran més responsabilitat en la lluita contra la població larvària del mosquit tigre.

 

Aquest divendres 25 de maig a les 9:30 h, Dipsalut organitza una jornada tècnica per informar els ajuntaments de la demarcació sobre els canvis en el programa Pt11, de control i gestió de riscos derivats de la presència del mosquit tigre.

 

Seguint l'estratègia establerta a Catalunya per la Comissió Interinstitucional per a la Prevenció i Control del Mosquit Tigre (creada l'any 2010 per la Generalitat de Catalunya i, des de llavors, entitat que elabora i lidera l'estratègia per al control de l'insecte), Dipsalut endega una segona etapa en el seu programa en la què es reforça la tasca d'informació i sensibilització a la ciutadania i la participació dels ajuntaments. Els consistoris tindran més responsabilitat en la lluita contra la població larvària del mosquit tigre, amb accions com l'aplicació de biocida als embornals de risc.

 

Per a dissenyar i dur a terme les accions de control antilarvari, els ajuntaments comptaran amb el suport tècnic de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter i amb el suport econòmic de Dipsalut. L'Organisme també formarà a personal municipal per tal que sàpiga com cal aplicar els biocides i oferirà als ajuntaments la possibilitat que des de la Mancomunitat es dirigeixin i coordinin totes les accions.

 

L'Organisme de Salut Pública i la Mancomunitat seguiran efectuant la vigilància epidemiològica i actuant davant qualsevol situació de risc present als municipis (per exemple, actuant amb insecticides per matar exemplars adults en zones determinades).

 

En la jornada del dia 25 de maig, es detallaran les accions de control que es proposen als ajuntaments i quin és el suport tècnic i econòmic que Dipsalut posa a l'abast dels municipis. La sessió se celebrarà a la seu de Dipsalut (Parc Científic i Tecnològic. Edifici Giroemprèn. Carrer Pic de Peguera, 11, Girona) a partir de les 9:30 h. Els interessats en participar-hi, poden confirmar la seva assistència a: amulero@dipsalut.cat

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització