Notícies

 

II Jornada de l’Esport Femení per reivindicar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones

II Jornada de l’Esport Femení per reivindicar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones

28/02/2014

II Jornada de l’Esport Femení per reivindicar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones

Aquest proper 9 de març se celebra la II Jornada de l’Esport Femení “Dona un pas per l’esport”. El centre de Girona acollirà, al llarg de tot el matí, nombroses activitats esportives, com ara partits de bàsquet, handbol, tennis taula, hoquei, futbol o rugbi. El propòsit d’aquesta diada és donar visibilitat a l’esport femení.

 

Aquest proper 9 de març se celebra la II Jornada de l’Esport Femení “Dona un pas per l’esport”. El centre de Girona acollirà, al llarg de tot el matí, nombroses activitats esportives, com ara partits de bàsquet, handbol, tennis taula, hoquei, futbol o rugbi. També es faran demostracions i classes d’iniciació d’esgrima, judo, patinatge, gimnàstica rítmica...El riu Onyar serà l’escenari de les exhibicions de piragüisme.


El propòsit d’aquesta jornada és donar visibilitat a l’esport femení, reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva i treballar perquè es reconegui socialment i s’avanci cap a la igualtat en aquest àmbit. També es busca engrescar les dones perquè practiquin esport i perquè provin noves disciplines.
Per donar-la a conèixer i fomentar que les dones hi participin, s’han anat realitzant diverses accions, com xerrades als instituts de la demarcació. Aquestes sessions han servit per trencar estereotips i per fer reflexionar els joves sobre la encara vigent desigualtat d’oportunitats entre dones i homes.


Prèviament a la jornada, aquest 7 de març, s’ha programat un acte per analitzar la situació actual de l’esport femení a la demarcació de Girona en totes les etapes educatives i en les diverses modalitats. S’hi oferiran conferències i taules rodones a càrrec d’esportistes d’elit, educadores, psicòlogues i autoritats del món de l’esport. En elles, es reflexionarà sobre les causes que fan que les dones practiquin menys esport que els homes, ja des de la infància, i sobre quines estratègies s’haurien d’establir per evolucionar cap a la plena igualtat.


Dipsalut col·labora econòmicament per organitzar aquestes activitats. I va ser patrocinat per Under Armour


NOTA: per ontenir-ne tota la informació, podeu consultar el programa de la Jornada.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització