Notícies

 

Aprendre a tenir cura de les dents amb el Detectiu Queixal Corcat

Aprendre a tenir cura de les dents amb el Detectiu Queixal Corcat

04/04/2014

Aprendre a tenir cura de les dents amb el Detectiu Queixal Corcat

Aquest dijous 3 d’abril, el Detectiu Queixal Corcat ha visitat l’escola L’Aulet de Celrà. Amb l’ajuda dels alumnes de primer i segon de primària, ha investigat qui és la càries, quins perjudicis causa i què es pot fer per evitar-la.Dipsalut posa a disposició dels municipis de la demarcació aquest recurs educatiu; pensat per treballar de manera amena i atractiva els coneixements, habilitats i actituds favorables envers la salut bucodental.

 

Aquest dijous 3 d’abril, el Detectiu Queixal Corcat ha visitat l’escola L’Aulet de Celrà. Amb l’ajuda dels alumnes de primer i segon de primària, ha investigat qui és la càries, quins perjudicis causa i què es pot fer per evitar-la.


Dipsalut posa a disposició dels municipis de la demarcació aquest recurs educatiu; pensat per treballar de manera amena i atractiva els coneixements, habilitats i actituds favorables envers la salut bucodental.


L’activitat comença amb una petita xerrada que serveix per veure què saben els alumnes sobre la cura de les dents i la boca. Posteriorment, es duu a terme (dins la mateixa aula) la representació de mim. Després, el Detectiu pregunta als nens i nenes què han après; resol els seus dubtes i reforça els conceptes clau per mantenir una bona salut bucodental: menjar correctament (sense abusar dels aliments que porten molt sucre), raspallar-se les dents i visitar el dentista de tant en tant.


Al llarg d’aquest 2014, uns 8.500 escolars d’arreu de les comarques gironines participaran en aquesta activitat.


Imatge: activitat Detectiu Queixal Corcat, celebrada el 3 d'abril a l'escola L'Aulet de Celrà. Autor: Joanna Magureanu

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització