Notícies

 

Dipsalut forma els universitaris gironins en l’ús dels desfibril·ladors

Dipsalut forma els universitaris gironins en l’ús dels desfibril·ladors

09/05/2014

Dipsalut forma els universitaris gironins en l’ús dels desfibril·ladors

L’Organisme de Salut Pública ha programat dotze cursos per tal que tots els alumnes de la Universitat de Girona (UdG) que ho desitgin puguin aprendre a actuar davant una aturada cardiorespiratòria. S’impartiran entre el 14 i el 30 de maig en diferents espais (Servei d’Esports, Facultat d’Educació i Escola Politècnica). La UdG compta amb tretze desfibril·ladors d’ús públic implantats per Dipsalut.

 

L’Organisme de Salut Pública ha programat dotze cursos per tal que tots els alumnes de la Universitat de Girona que ho desitgin puguin aprendre a actuar davant una aturada cardiorespiratòria. S’impartiran entre el 14 i el 30 de maig en diferents espais (Servei d’Esports, Facultat d’Educació i Escola Politècnica).


En la formació s’hi ensenyarà a reconèixer una aturada cardiorespiratòria; a seguir correctament els passos de la cadena de supervivència; a realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i a utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics. També se simularan diferents casos d’aturada cardíaca i es podrà practicar amb els desfibril·ladors gràcies a maniquís de simulacions.


La formació és gratuïta. Poden inscriure-s’hi un màxim de quaranta persones per curs. Per més informació: Servei d'Esports de la UdG
 

Cal recordar que la Universitat de Girona compta amb tretze desfibril·ladors d’ús públic implantats per Dipsalut. N’hi ha a tots els campus (Barri Vell, Emili Grahit i Montilivi).

 

Els aparells poden ser utilitzats per qualsevol persona, encara que no tingui cap tipus de formació en la matèria. No obstant, Dipsalut ofereix la possibilitat de familiaritzar-se amb els desfibril·ladors i aprendre nocions de suport vital bàsic a través dels cursos, xerrades i tallers que duu a terme.

 

Imatge: desfibril·lador instal·lat al campus del Barri Vell. Autor: Joanna Magureanu

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització