Notícies

 

Declaració conjunta de la taula per abordar la pobresa energètica

Fotografia de banc d'imatges

29/07/2020

Declaració conjunta de la taula per abordar la pobresa energètica

La vicepresidenta tercera de la Diputació i presidenta de Dipsalut, Maria Puig i Ferrer, ha participat a la reunió per avaluar la situació del conveni proposat a les empreses subministradores d'energia, per atendre les famílies en situació de pobresa energètica.

A la trobada també hi ha participat la gerent de Dipsalut, Sílvia Oliveras i Casadellà. La reunió s’ha dut a terme aquest dimarts 28 de juliol i ha comptat amb la presència del conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani Lesfar, així com de representants de totes les diputacions, d’altres administracions locals i supramunicipals i del tercer sector.

Els participants han emès una declaració conjunta en què apel·len a la responsabilitat social d’Endesa i de la resta de subministradores. Es reclama a la gran companyia elèctrica que deixi d’obstaculitzar la signatura del conveni d’abordatge de la pobresa energètica. S’afirma que la situació social, agreujada per la COVID-19, exigeix la signatura immediata del conveni per garantir el dret bàsic al subministrament d’energia a totes les famílies vulnerables i per evitar que es trobin en situació d’endeutament.

L’estiu passat, Endesa va adreçar una carta als ajuntaments catalans per informar que tallarien la llum en més de 25.000 llars si les administracions públiques no pagaven el deute generat per les famílies vulnerables. Un deute que, en la declaració conjunta, s’atribueix a la manca de voluntat de les companyies subministradores de signar un conveni de corresponsabilitat per evitar situacions de sobreendeutament, tal com estableix la Llei 24/2015.

Fruit d’aquesta carta, les administracions i les entitats socials van constituir la taula per abordar la pobresa energètica, i el desembre de 2019 van plantejar un model de conveni a les companyies elèctriques, d’acord amb la llei mencionada.


Més informació a https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/386948/declaracio-conjunta-taula-abordar-pobresa-energetica-catalunya.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització