Notícies

 

Formació gratuïta en suport vital bàsic i desfibril·ladors

Curs pràctic DEA a la Universitat de Girona

17/05/2021

Formació gratuïta en suport vital bàsic i desfibril·ladors

Queden poques places disponibles per als cursos de desfibril·ladors. N’oferim tres tipus: la formació reglada (per als usuaris intensius no sanitaris com, per exemple, policies locals); els de renovació, per a aquests mateixos usuaris; i, finalment, formació més bàsica, dirigida a la ciutadania en general.

Aquests darrers cursos, de només 4 hores de durada, transmeten els coneixements necessaris per poder aplicar els protocols de suport vital bàsic i per utilitzar idòniament els desfibril·ladors d’ús públic implantats arreu de la demarcació amb el programa “Girona, territori cardioprotegit”. Van adreçats a totes aquelles persones, sense formació sanitària, interessades a aprendre a actuar en cas d’aturada cardíaca.

 

La formació es proposa familiaritzar els alumnes amb aquests aparells. També procura que s’adquireixin els coneixements i les habilitats necessàries per ser capaços d’afrontar amb diligència situacions d’aquest tipus.

 

En total, aquest primer semestre, s’ha programat 26 cursos dirigits a la població en general. Se’n fan, des del març fins al juny, a la ciutat de Girona (places disponibles), a La Jonquera, Platja d’Aro, La Bisbal d’Empordà (places disponibles), Celrà, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

 

Per obtenir tota la informació i insciure's tant a aquests cursos com als de la resta del Programa de Formació de Dipsalut, cliqueu aquest enllaç.

 

*Cal recordar que, en cas de necessitat, qualsevol persona pot fer servir els desfibril·ladors, sense haver cursat formació prèvia (ja que són automàtics, -monitoritzen la víctima i decideixen si és convenient administrar la descàrrega- i molt senzills d’utilitzar -només cal seguir les instruccions de veu que donen-). No obstant, des Dipsalut oferim aquests cursos per tal que tothom qui ho desitgi pugui habituar-se a aquests aparells i perdre la por a utilit-zar-los.

Dades de contacte

Parc Científic i Tecnològic de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització